Letkajenkkaakin Killin markkinoilla 26.8.

Raisio päivien perinteiset Killin markkinat järjestetään jälleen elokuun viimeisenä lauantaina. Markkinat järjestää Raisiokeskus yhteistyössä raisiolaisten yhdistysten ja yritysten kanssa. Markkinapäivä on siis lauantai 26.8. ja ohjelmaa niin lavalla kuin markkina-alueillakin on aamu yhdeksästä iltapäivän kello kolmeen asti. Toimintaa löytyy markkinapäivänä niin Varppeen aukiolta Kelan parkkipaikaalta kuin myös torilta. Markkinamyyjiä on tulossa mukaan noin 80. Markkinaohjelmat järjestetään kaikki Varppeenaukiolla sijaitsevalla lavalla. Torin alueelle tulee lasten peuhapaikka, johon on tulossa jo perinteiseen tapaan ilmainen pomppulinna ynnä muun mukavaa puuhaa. Lapsiperheiden lisäksi torin seudusta tulee myös Raision kunnallispolitiikassa mukana olevien toimijoiden tukikohta, eli tori tulee olemaan viime vuoden tapaan kaupunkilaisten paikka tavata kuntapäättäjiä ja keskustella kaupungin asioista.

Markkinat avataan aamulla niin keskustan kauppiasyhdistyksen puheenjohtajan kuin myös Raision kaupunginjohtajan toimesta. Puheiden jälkeen ohjelmassa on klo 9:15 kevyt alkulämmittely markkinpäivään, jonka vetää Fysioterapiakeskus Veto ja Lepo. Päivän aikana lavalla on monenlaista musiikki- ja tanssipainoitteista ohjelmaa. Aina kun lavalla soi musiikki, on tanssiseura Sekahaun väkeä lavan edessä tanssittamassa markkinakansaa. Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty ja suuren suosion saanut aikuisten amatöörilaulajien Tangostara- laulukilpailu jatkuu myös tänä vuonna ja rohkeat laulajat nousevat lavalle kello 11:30. Tänä vuonna lavan edustalle tuodaan myös penkkejä Krookilasta, joten iäkkäämmät markkinavieraat pääsevät välillä lepuuttamaan jalkojaan.

Yksi Suomen 100-v. juhlavuoden tempauksista on ollut ”Koko Suomi tanssii” ja tästä intoutuneena Killin markkinoiden järjestelytoimikunta on päättänyt että markkinoilla yritetään tehdä ennätystä letkajenkassa. Ensin puhe oli Raision ennätyksestä, mutta nälkä kasvoi syödessä ja nyt on päätetty että kello 13:30 kutsutaan kaikki raisiolaiset ja muualtakin tulevat yrittämään letkajenkan Varsinais-Suomen ennätystä. Letka lähtee lavan edestä ja tavoitteena on että se luikertelee pitkin parkkipaikkaa myyntikojujen välissä keräten koko ajan lisää väkeä mukaan.

- Luulen että tämä ennätys tullaan tekemään, koska emme ole löytäneet tietoa mikä on voimassa oleva Varsinais-Suomen letkajenkkaennätys. Kyllä siihen Raisiosta nyt ihan minimissään 100 jenkkaajaa löytyy nopeastikin Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi. Raision valtuustossa istuu 43 jäsentä, joten siinä on jo hyvä pohja ennätystanssiin, haastaa Raisiokeskuksen ”aktivaattori” Jani Nieminen pilke silmäkulmassa.

Klikkaa itsesi mukaan Killin markkinoiden Facebook-eventiin!

Katso tästä mallia ja infoa letkajenkan ennätysyrityksestä. (video: Tanssiseura Sekahaku)

Markkinaohjelma:
9.00 Raisiokeskuksen pj Jukka Liukas avaa markkinat
9.15 Alkulämmittely: Veto & Lepo
9.30 kaupunginjohtaja Ari Korhosen syystervehdys ja RAISIO-kappale
10.00 Raision eläkeläisten Talent-voittaja Hannele Virtala
11.00 Uusi raisiolainen nuori laulajakyky Daniel
11.30 Tangostara-laulukilpailu
13.30 Letkajenkan ennätysyritys
14.15 Kansalaisopiston Cubamania-tanssiryhmä
14.30 Raision nuorisosoittokunta
15.00 Markkinat päättyvät