Raision tori valmistuu ja pukeutuu Jouluun 4.12.

Raisiossa järjestetään Joulun ja uuden torin avaustapahtuma perjantaina 4.12. klo 12-19. Keskustaan, eli Raisiokeskukseen, valmistuva uusi tori on vielä viimeistä silausta vaille valmis, mutta valmistuu tapahtumapäivään mennessä. Torin laidalle on parin viimeisen viikon aikana auennut S-market ja Pancho Villa, jotka elävöittävät omalta osaltaan uuden torin aluetta.

Tapahtumapäivänä torin alueen valtaa aiemmilta Raision joulumarkkinoilta tutut puiset myyntipöydät, jotka notkuvat Joulu-aiheista myytävää. Koska uudella torilla ei ole kiinteää esiintymislavaa, tulee tapahtumapäiväksi torin laidalle liikuteltava esiintymislava, jolla raisiolaiset yhdistykset pääsevät esittämään esimerkiksi tanssi-, laulu- ja jumppaesityksiään sekä kilpailemaan kuusenkoristelussa. Perinteisistä Joulun ohjelmanumeroista lavalla nähdään ainakin Tiernapojat ja Lucia-neito, mutta luvassa on myös yllätysohjelmia. Markkinat juontaa perinteiseen tapaan Reija Kortet.

Joulumarkkinat avataan puolilta päivin lasten kynttiläkulkueella, jonka jälkeen kauppiasyhdistys Raikas lausuu avaussanat ja käynnistää kaupankäynnin. Torin alue on varattu aiemminkin mukana olleille pienmyyjille ja luokille, jotka myyvät mm. käsitöitä ja leivonnaisia. Uutena alueena otetaan käyttöön ”telttakylä”, jonne myydään paikkoja markkinamyyjille ja puolueille. Markkinapaikkojen varauksia otetaan vastaan sähköpostitse jani.nieminen@raisiokeskus.fi.

Muun raisiolaisen ohjelman lomassa kaupunginjohtaja Ari Korhonen tuo kaupungin joulutervehdyksen ja avaa uuden torin kello 16. Tämän jälkeen kaupunki tarjoaa joulupuuroa. Puuron lisäksi markkinoilla tullaan tarjoilemaan myös glögiä ja onhan paikalle tulossa tietysti myös joulupukki, joka jakaa karamelleja ja heijastimia vuoden mittaan kiltisti käyttäytyneille.

Osallistu Joulunavauksen Facebook-eventiin.

Katso tunnelmia viime vuoden Joulunavauksesta: